Vrouwencirkels

Van oudsher komen vrouwen al samen in groepen om ervaringen, steun, geneeskracht, verhalen, wijsheid en muziek te delen. In een cirkel zijn we allemaal gelijk. Er is geen competitie of oordeel, wel de kracht van samen zijn en verbinding.

 

vrouwencirkel helmond groepsmeditatie meditatiecoach meditatieles sisterhood vrouwencirkels

Een vrouwencirkel is een plek waar vrouwen in liefde samenkomen. Deze samenkomsten geven ruimte voor reflectie, verdieping, expressie, heling, verbinding, ontwikkeling en gevoel. Elke vrouwencirkel kan met een andere intentie of een ander thema ingezet worden. In deze cirkels creëer ik een ruimte voor jou, als vrouw, om te zijn. Vaak ontstaat er een prachtige sisterhood tussen de aanwezige vrouwen. Inmiddels heb ik al een mooie vaste groep vrouwen om mij heen mogen verzamelen, maar is iedereen altijd welkom ook als je (nog) geen ervaring hebt met vrouwencirkels. Je wordt van a tot z begeleid en gedragen. De effecten van deze cirkels zijn nog dagen tot maanden voelbaar en zeker onvergetelijk om te ervaren. 

 

Wat maakt vrouwencirkels zo speciaal?

- Je voelt dat je er helemaal mag zijn precies zoals je bent, zonder oordeel.

- Alles is energie, als meerdere vrouwen tegelijk met hetzelfde bezig zijn ontstaat er een krachtig energieveld.

- Samenkomen met andere vrouwen laat ons voelen hoe krachtig we zijn.

- Je voelt je bekrachtigd, gedragen, gehoord, geliefd en in verbinding met jezelf (en elkaar).

- Het laat je zien en voelen dat je niet alleen bent in alles wat je doormaakt.

- Je komt in een veilige bedding, waar er echt naar je geluisterd wordt.

- Er is geen competitie onderling maar liefde en compassie voor elkaar, sisterhood.

 

Wat doe je bij een vrouwencirkel?

- Geleide meditaties                                                                     Lees hier meer over meditatie.

- Lichaamswerk (o.a. dans, intuïtieve beweging & meer)

- Breathwork (ademhalingsoefeningen)                                           Lees hier meer over breathwork.

- Werken met energie en energie ontvangen

- Werken met een thema

- Journalling (intuïtief schrijven)

- Visualisaties

- Mantra's zingen

- Sharing (ervaringen delen)

- Rituelen

& meer verrassende elementen

 

 

 

Waarom "vrouwen"cirkels?

Ik kies er bewust voor om een aantal cirkels speciaal en exclusief voor vrouwen te organiseren, zodat er in alle vertrouwen en veiligheid gesproken kan worden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Vrouwen onder elkaar zorgen voor een veilige bedding als het gaat om onderwerpen zoals seksualiteit, vrouwelijkheid, sensualiteit, de cyclus, het vrouwelijk lichaam of bijvoorbeeld trauma. Daarnaast weet ik (mede uit eigen ervaring in het verleden en door het vele werken met vrouwen) dat vrouwen zich onveilig kunnen voelen in de nabijheid van (onbekende) mannen. Daarom vind ik het zo belangrijk om een veilige ruimte te creëren, waar vrouwen hun eigen trauma's, pijnen en schaduwkanten eerst in een veilige setting kunnen doorvoelen en helen. Als zij vervolgens klaar zijn om in gemengde cirkels/groepen deel te nemen, kunnen zij hier zelf voor kiezen. Er zijn ook vrouwen die zich onveilig voelen in kringen van (onbekende) vrouwen door trauma of soms onbekende oorzaak. Ik nodig je met open armen uit om voorbij deze comfortzones te stappen en in veilige setting zelf te komen ervaren dat er ware sisterhood, liefde en oordeelloosheid naar elkaar bestaat. Ik ben van mening dat vrouwen elkaar kunnen ondersteunen en empoweren als zij in liefde samenkomen. Hoe mooi is het om de spiegels, lessen en kracht in andere vrouwen te zien, waardoor je zelf kunt leren en ontwikkelen. Vind je dit nog spannend maar roept er ook een stemmetje heel voorzichtig ja? Neem dan vrijblijvend contact met me op om kennis te maken en dieper in te gaan op je twijfels en/of angsten.

 

 

 

Interesse om een vrouwencirkel bij te wonen? Houdt dan de agenda in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de komende vrouwencirkels en andere events.

 

 

Een vrouwencirkel is een plek waar vrouwen in liefde samenkomen. Deze samenkomsten geven ruimte voor reflectie, verdieping, expressie, heling, verbinding, ontwikkeling en gevoel.
vrouwencirkel helmond vrouwencirkels ervaring wat doe je bij een vrouwencirkel wat is een vrouwencirkel sisterhood womenscircle