Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn aan elkaar gegroeide mineralen die meestal uit 2 of 3 mineralen samengesteld zijn en waar een bepaalde kristalstructuur in zit. De kleur wordt bepaald door de aanwezige mineralen. Mineralen zijn stoffen die in de aarde voorkomen en die bij groei kristallen kunnen vormen.

Edelstenen en mineralen zijn in de regel heel oud, heel langzaam gegroeid en je hebt vele prachtige soorten. 

Aan edelstenen wordt al eeuwenlang een geneeskrachtige of beschermende werking toegeschreven. Deze ontstaat door de energie die rondom de edelsteen aanwezig is, zo heeft elke edelsteen een eigen trillingsfrequentie. Aangezien wij allemaal uit trillingen bestaan, beïnvloed de trilling van elke edelsteen ons weer op een andere manier. Zo zijn er stenen voor vitaliteit, vruchtbaarheid, bescherming, liefde, reiniging en ga zo maar door.

Door jezelf open te stellen absorbeer je de energie van de edelstenen in je auraveld en lichaam. Iedere steen heeft zijn unieke werking, trilling en energie. 

edelstenen gaia meditatie moeder aarde energie kristallen mineralen spiritualiteit lichtwerk heling healing aura

magic edelstenen gemstones rainbow spiritualiteit gaia

 

Wat betekenen edelstenen voor mij?

Als kind voelde ik al een diepe connectie met edelstenen. Naarmate ik ouder werd merkte ik dat ik ze ook kon gebruiken tegen hoofdpijn, stress en slapeloosheid. De ontdekking van edelstenen en de werking ervan ontstond bij mij op gevoel, intuïtief. Op latere leeftijd heb ik mij ook in de literatuur verdiept.

Door steeds meer in mijn eigen kracht te komen, ben ik de laatste jaren durven gaan staan voor de werking van edelstenen, spiritualiteit en astrologie. Persoonlijk hebben edelstenen mij enorm geholpen om mezelf beter te leren kennen en accepteren voor wie ik werkelijk ben. Daarnaast versterken ze je chakra's en begeleiden je in een diepere meditatie.

Edelstenen hebben positief bijgedragen aan mijn bewustzijn en groei. Vandaar dat ik nu vanuit mijn hart anderen wil helpen. Ik adviseer je dan ook graag welke steen kan bijdragen aan wat het is dat je nodig hebt op dit moment.

Volg mij nu ook op instagram & facebook!