Verzending & bezorging

 

Verzending

Heb je vóór 12:00 uur een bestelling geplaatst én is deze ook betaald? Dan wordt deze op werkdagen (indien mogelijk) diezelfde dag nog verstuurd. Bestellingen die ná 12:00 uur geplaatst óf betaald worden, verwerken wij pas de volgende werkdag.

Wij verwerken bestellingen op ma t/m vrij. Is een bestelling op vrijdag ná 12:00 of in het weekend geplaatst? Dan wordt deze pas op maandag verwerkt en verzonden.

 

We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op wanneer een bestelling niet binnen enkele werkdagen na betaling verzonden kan worden. Mocht het zo zijn dat we artikelen uit één bestelling door verschillende levertijden op aparte momenten moeten sturen, dan betaal je uiteraard maar één keer verzendkosten!

Wij verzenden onze bestellingen via PostNL per brievenbuspakket of per pakketpost (mét T&T). Bestellingen boven de € 50,- verzenden wij automatisch in een pakket. NB. bestellingen naar België verzenden wij alleen per PostNL postpakket.

 

Verzendkosten
De verzendkosten zijn als volgt:

 

Binnen Nederland

PostNL Pakket

€ 6,50

Bestellingen vanaf € 100,- verzenden wij gratis.

 

Naar België

PostNL Pakket

€ 6,50

Bestellingen vanaf € 100,- verzenden wij gratis.

 

Bezorging in Nederland

Doorgaans bezorgt PostNL de postpaketten binnen 1 werkdag na verzending. Brievenbuspost wordt door PostNL doorgaans binnen 3 à 4 werkdagen bezorgd. Wordt je bestelling in een pakket verzonden? Dan ontvang je automatisch een e-mail van ons met daarin een Track & Trace-code zodat je zelf je pakket kunt volgen op de website van PostNL. 

 

Bezorging in België

Ook in België bezorgt PostNL de postpakketten doorgaans binnen 1 à 2 werkdagen. Je ontvangt automatisch een e-mail van ons met daarin een Track & Trace-code, zodat je zelf je pakket kunt volgen op de website van PostNL.

 

Bestelling ophalen in Helmond.

Wij bieden ook de mogelijkheid aan klanten om hun bestelling zelf af te halen op locatie in Helmond. Hierbij betaal je uiteraard geen verzendkosten. Wil je de bestelling komen ophalen? Kies dan bij verzendmethode voor 'Ophalen in Helmond' en rond je bestelling verder helemaal af. Wij nemen dan contact met je op via email om een afspraak te plannen.

 

Retour beleid

 

Ruilen

Heb je een artikel ontvangen, maar had je toch liever iets anders willen bestellen? Je kunt dan zelf een nieuwe bestelling plaatsen via onze website. Het niet-gewenste artikel kun je retourneren zoals hieronder beschreven staat.

 

Retourneren

Wil je je bestelling of een deel daarvan terugsturen? Geen probleem! Geef dit dan binnen 14 dagen aan ons door. Na aanmelding van je retour heb je nogmaals 14 dagen de tijd om de bestelling of een gedeelte daarvan aan ons te retourneren. Lees hieronder verder.
 

Hoe werkt het aanmelden van een retour?

Je stuurt een email naar gaia.ms@outlook.com met het bericht dat je je bestelling of een gedeelte daarvan aan ons wil retourneren. Wij sturen je vervolgens het herroeping/retourformulier toe. Als je deze invult en aan ons retourneert zorgen wij er samen voor dat je de artikelen kunt retourneren. Op deze manier kunnen we je beter ondersteunen tijdens het retourneren.
De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening. Is je bestelling compleet en onbeschadigd door ons ontvangen? Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na het aanmelden van je retour teruggestort. Let op: Bij het retourneren van slechts een deel van je bestelling ontvang je de reeds door ons gemaakte verzendkosten niet terug. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

 

Retour adres:

Gaia meditation and stones

Houtsestraat 20

5706 LS Helmond

 

De artikelen dienen in de originele verpakking en onbeschadigd retour gestuurd te worden. De kosten voor retourzendingen zijn voor eigen rekening. Wij zijn niet aansprakelijk voor retourzendingen die kwijt raken. De kosten voor ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde enveloppen of pakketten worden in mindering gebracht.  Indien je een verkeerde bestelling hebt ontvangen of er iets ontbreekt, zorgen wij voor het verzenden van de juiste producten indien mogelijk. De gemaakte verzendkosten worden in dit geval vergoed.