Wat is meditatie?

Mediteren kun je zien als een oefening om in verbinding met jezelf te komen. Meditatie kan ook omschreven worden als een staat van zijn, waarin je het denken en doen van het alledaagse leven even los laat.

 

Er zijn veel verschillende technieken en manieren om te mediteren. Enkele voorbeelden zijn door middel van ademhalingsoefeningen, visualisatie en mindfulness ook wel Vipassana genoemd. Belangrijk bij alle vormen van meditatie is dat je leert je gedachtes te observeren om ze vervolgens los te laten.

De effecten van meditatie zijn inmiddels wetenschappelijk onderbouwd, zo kan het je helpen je bewustzijn te vergroten, je emoties onder controle te krijgen, je immuunsysteem een boost geven en slaapproblemen verhelpen. Maar ook op spiritueel gebied kan het je helpen je chakra’s te openen, je te verbinden met de energie van edelstenen of meer te aarden.

 

In mijn praktijk neem ik je graag mee in meditatie zoals deze voor jou mag ontstaan. Door middel van een gesprek vooraf zal ik een op jou afgestemd meditatie traject aanbieden.

 

Wil je een afspraak maken voor een begeleide meditatiesessie? Of heb je vragen? 

Voel je dan vrij om contact met me op te nemen! Klik hier om naar het contactformulier te gaan.

 

Volg mij nu ook op instagram & facebook!