Wat is meditatie?

Mediteren kun je zien als een oefening om in verbinding met jezelf te komen. Meditatie kan ook omschreven worden als een staat van zijn, waarin je het denken en doen van het alledaagse leven even los laat.

 

Er zijn veel verschillende technieken en manieren om te mediteren. Enkele voorbeelden zijn door middel van ademhalingsoefeningen, visualisatie en mindfulness ook wel Vipassana genoemd. Belangrijk bij alle vormen van meditatie is dat je leert je gedachtes te observeren om ze vervolgens los te laten.

De effecten van meditatie zijn inmiddels wetenschappelijk onderbouwd, zo kan het je helpen je bewustzijn te vergroten, je emoties onder controle te krijgen, je immuunsysteem een boost geven en slaapproblemen verhelpen. Maar ook op spiritueel gebied kan het je helpen je chakra’s te openen, je te verbinden met de energie van edelstenen of meer te aarden. Lees hier meer over de voordelen.

 

Volg mij nu ook op instagram & facebook!

Voor mij is meditatie een staat van verbinden en zijn.

- Verbinding met jezelf, de natuur (moeder aarde), het universum. 

- Zijn, in het hier en nu

 

In onze drukke maatschappij zijn we continu bezig iets te doen. We zitten als mens vaak in ons hoofd, met de ene gedachte na de andere. Velen hebben het druk met werk, een gezin, social media en andere dagelijkse activiteiten. Ga maar eens bij jezelf na, wanneer jij voor het laatst even bewust in het moment was. Niet aan het denken, niet onderweg, geen stress, maar een moment van rust en bewustzijn van al het moois om je heen. 

 

Een moment van ontspanning en letterlijk even uit je hoofd komen maakt een mens vitaler. Ben jij toe aan tijd voor jezelf en voel je, dat je deze tijd nu echt mag benutten om jezelf nog meer te ontwikkelen? Wil je de tijd nemen om van jezelf te (leren) houden? Of wil je simpelweg een moment van ontspanning en rust? Dan is meditatie een prachtige tool om dit te ervaren.

 

Er zijn veel verschillende meditatietechnieken. In mijn studio neem ik je graag mee in meditatie zoals deze voor jou mag ontstaan. Door middel van een gesprek vooraf zal ik een op jou afgestemd meditatie traject aanbieden.

 

Ik laat je met liefde kennis maken met deze manier van verbinding en zijn.

Wil je graag meer informatie? Voel je vrij om contact op te nemen via het contactformulier.